Most Embarrassing Moment

Standard

Assalamu’alaikum

Sekedar mau berbagi pengalaman ajah…

 

Sebagai penganut agama islam, tentu sudah tak asing lagi dengan yang namanya ritual hari Jum’at kan??? Ya, Sholat Jum’at.

Yaahhh, inilah pengalaman paling tragis yang kualami ketika shalat Jum’at. Semoga bisa bermanfaat untuk kita semua.

 

Judul : Most Embarrassing Moment

Bahasa : Nganjuk British

Penerjemah : Penulis

 

Langsung ae ya cah,,

Pas salat jum’at wingi, aku kisinan. Jan uuisin sak isin-isine. Pokok’e ra umum isinku. Aku bingung raiku arep tak deleh na ndi.

 

Awit’e kan ngene cah,,

Jare wong kene, ben malem jum’at, sering enek TUJUK. Mboh, pokok’e semacam sihir po santet ngunu loh… Wong Dayak kan memang terkenal ilmu-ilmu ngunu kui to.. Lha koncoku ki penasaran. Pengen ngerti sistem kerja’ne sihir kui koyok piye ngunu. Akhire aku dijak karo koncoku melek’an. Begadang lah… Jane aku nguantuk pol, lha tapi koncoku nggowo duren setengah karung’e… Mboh entuk’e teko ndi, akhire aku tergoda. Aku melu begadang. Maen kertu karo mangani duren. Lha ra kroso, lha kok duren setengah karung tak entek’ne wong loro. Beh, sirahku nggliyeng. Koyok wong mendem.

 

Wong kene mbujuk’an mboh-mboh, wis jam setengah telu, tapi ora enek tanda-tanda ilmu hitam. Berhubung sirahku wis mumet, motoku yo wis ngantuk, akhire aku karo koncoku arep mapan turu ae. Eh, lha kok kamar sebelahku ah uh ah uh mbokep. Aku tergoda maneh to,,, itung-itung terapi bokep, sopo ngerti mumetku ilang. Keasik’en mbokep ra kroso lha kok ujug-ujug wis subuh. Akhire aku ngelooss ra turu.

 

Isuk’e aku nyambut gawe karo theklak-thekluk. Lha nguantuk pol’e.  Ra kuat nyonngo sirah. Wis tak ombeni wedang rong nggelas tapi sek tetep ngantuk. Tapi aku rodok dihibur. Soal’e wetengku loro. Kakehan mangan duren paling. Dadi bolak-balik na mburi, ngantuk’e maleh lali.

 

Lha bareng wis jam suwelas, aku adus trus macak bagus budal Jum’atan.

 

Peh, dasar panggone nang tengah alas, untuk pertama kaline dalam dua puluh tahun terakhir, lagek iki aku melu jum’atan sing ra enek speaker’e. Ora enek Microfon’e. Dadi adan karo kotbah ki mung bondo cangkem bengak-bengok ngunu tok.

 

Berhubung aku pengen entuk unto, ak lungguh na ngarep dewe. Na ngisor mimbar. Ngguaya pol… koyok wis asli wong kunu. Sampingku wong tuwek-tuwek. Kostum’e putih-putih gawe sorban. Aku tok sing ora.

 

Ora na kono ora na kene, ternyata demit kie senengane nggudo. Efek melek’ane kambuh maneh. Nguantuuook ra karu-karuan. Wis angine silir-silir, trus kotbah’e ra gawe speaker pisan. Jan koyok wong ndongeng. Mendukung gawe turu pokok’e. Tp trobel wil yu fain yu no meter wer yu go. Wetengku mules neh!!! Aku kebelet. Eh, ndelalah’e khotib’e kok yo suwe eram lek khotbah. Duuamput Njaran!!!! Biyen lak gak mbok’e nyidam radio, cilik’ane kotib’e mesti sering di dulang kroto. Jan kotbah ra enek entek’e. Ra ngerti lak enek wong kebelet mboh-mboh. Timbang tersiksa mergo weteng mules, trus saking ngantuk’e, akhir’e aku lungguh keturon. Setengah sadar setengah ora.

 

Nengah-nengahi khidmat’e kotbah, aku sek setengah sadar, lha kok aku ngentut. Buuaannter pisan. Duamput!!! Weteng ra tau sekolah. Ra ngerti mpan lan papan. Terang ae kabeh wong podo ngiwasi aku. Meh-meh’e wong sak mejid ngiwasi aku kabeh. Opo maneh wong tuwek-tuwek sing lungguh nang andingku. Aku pura-pura ae keturon, masio asline aku ngerti. Peh, aku ra berkutik. Bingung piye carane golek tombo isin.

 

Bareng kotbah’e wis mari, arep mangkat salat, aku digugah sampingku, masio aku asline ra turu. Wong’e muni ngene “Mas, mas… sampean mau ngentut. Sampean wudhu’o maneh!!!”. Aku ha he ha he macak nggobloki, tapi na jero atiku uuissin ra ketulungan. Kudu ngguyu aku lak eling ekspresiku pas wi. Akhire kluntrang-kluntrung model pasrah, aku metu trus wudhu neh. Ra wani mbalik na njero. Salat njepiping na pojok teras mejid. Bar salam gletak, aku langsung nggolek’i sandalku, trus langsung muleh.

 

Selama na ndalan karo numpak motor, aku mikir karo nguya-ngguyu dewe, “Wis, jum’at ngarep ra entuk unto ritek yo ra popo. Entuk ndog ritek sing penting ra kisinan”.

 

Trus sore ne aku nggolek’i koncoku sing pinter motong rambut, tak kon nggunduli rambutku. Lagi-lagi teknik pengelabuhan. Mengelabuhi masyarakat ben podo pangling karo aku. Sak ora-orane, lak ketemu wong sing ngiwasi aku na mejid mau sek podo mikir “Cah iki sing ngentut buanter na mejid mau po dudu yo???” Hahahaha :p

 

Wis ngunulah pokok’e, aku ngetik mbek nguyu-nguyu dewe ki, sampek keselak beluk rokok.

 

Nilai Moral:

1. Ojo percoyo karo sihir.

2. Ojo mbokep bengi-bengi.

3. Lak mangan opo-opo ki ojo dipangan dewe, Adum rejeki=adum penyakit!!!

4. Lak ngantuk, salat’o jum’at na shof sing paling mburi. Ojo mekso na ngarep.

5. Lak nduwe bojo, ojo entuk nyidam radio. Nyusahne wong loro weteng.

6. Lak nduwe anak cilik, ojo sering didulang kroto.Lek gedhe nggarai wong misuh-misuh.

 

Semoga bisa mengambil hikmah  dari catatan singkat saya ini.

 

Wassalamu’alaikum

 

 

Jelai Hulu, July 28th, 2011

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s